miercuri, 16 martie 2011

Cum a inceput pasiunea mea pentru tot ce ii frumos ....

      Talentul se mosteneste, iar perfectionarea lui – cel putin in cazul meu – duce la pasiune. Aceasta pasiune, e rodul maiestriei mainilor bunicii  si a mamei mele. Bunica Tinca  croseta ,  croia rochii si multe altele iar mama tricota  bluze, rochite, accesorii, pasiunea pentru desen o am de la tata , care  picta tablouri....tin minte o imagine placuat a camerei noastre in care fiecare din noi(eu si fratii mei) aveam pictat cate o poveste deasupra patului.…. 
          Si  uite asa am inceput cred ca  pe la varsta de 9-10 ani sa tricotez banderole colorate si fulare…. Pasiunea pentru croitorie o am in sange cred  ca de mic copil cand ma jucam cu papusile , din lipsa de   "materie prima"  foloseam hartie sau  orice material  gaseam in casa…si acum imi aduc aminte de o intamplare fericita pentru mine si nu prea pentru a mea mama…..( cum pasiunea pentru croitorie crestea pe zi ce trece, pe atunci aveam un obicei nu tocmai placut sa zic asa …ma uitam in sifoner si daca vedeam o rochie mai lunga taiam tot cu foarfeca… asa i-am scurtat o rochie eleganta a mamei, de s-a trezit in seara petrecerii ca rochia ii mai scurta decat trebuie…. continuuare nu are rost sa o mai scriu….noroc cu bunica  Tinca, a remediat ea imediat problema)….

                Descoperind pas cu pas secretele croitoriei, tricotajelor, pasiunea devenea tot mai mare, insa si nevoia de perfectionare in tot ceea ce inseamna moda.  In octombrie 1997cred, eram pe atunci eleva la liceu, am hotarat sa merg la Palatul Copiilor sa fac un curs in acest domeniu. Incurajata de mama si bunica, am urmat cursul…la inceput am vrut doar sa invat a trage a masina …pana atunci imi faceam rochite , fuste dar cuseam totul la mana(faceam punct in urma acului)…asa  ca am inceput cursul de croitorie ….spre sfarsitul anului scolar a avut loc si un concurs la care am luat Locul I la Creatie….
               Cea mai mare contributie la elanul meu spre arta, cred ca se datoreaza placerii si pasiunii cu care ma dedic in tot ceea ce fac….
   
       Acum ca sunt si mamica de fata si baiat….pot sa imi pun in practica tot ceea ce stiu…si  va invit si pe voi dragi vizitatorii in lumea viselor, culorilor si formelor care mie imi domina timpul si gandurile…..

4 comentarii:

  1. Multumesc Adela....:))
    sper sa am timp sa pot imi pune in practica toate ideiile.....

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua,
    Am vazut la dvs. un costum de ursulet tare dragut facut din satin cred. Ma intereseza si pe mine unul pentru un baietel de 5 anisori
    (cele de cumparat sunt foarte groase si destul de scumpute). Puteti confectiona unul sa il cumpar de la dvs.? Si daca da, la ce pret? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Aura ....bun venit pe blog....daca te intereseaza cu adevarat costumasul de ursulet pot confectiona doar pe comanda unul....cel de pe blog da ii din saten ....

    RăspundețiȘtergere